Projecten klas 1

In klas 1 op het Dominicus ga je elke week een middag aan de slag in een supergaaf project. Kijk hieronder alvast voor welk project jij je straks aan zou willen melden.

De nieuwsredactie: aan de slag als journalist!

5 december 2017

Ben jij nieuwsgierig? Durf je mensen het hemd van het lijf te vragen? Vind je het leuk om te filmen en te interviewen? Dan zoeken we jou! In de mixweken wordt er een nieuwsredactie gevormd van tien enthousiaste journalisten in de dop, die in videoreportages verslag doen van de verschillende activiteiten in en om de school.

Op de eerste dag brengen we een bezoek aan een echte nieuwsredactie, waar je live kunt zien hoe de professionals te werk gaan. Daarna is het de beurt aan jou! ’s Ochtends starten we met een redactievergadering in onze eigen redactieruimte, waarna je op pad gaat, op zoek naar het nieuws. ’s Middags ga je met de rest van de redactie de videoreportages monteren, waarna ze op de schoolwebsite voor iedereen zichtbaar worden. Als een echte journalist ben jij dus verantwoordelijk voor de nieuwsvoorziening in de mixweek. Lijkt dit je wat? Geef je dan snel op!

Terug naar overzicht