Nieuwslink

Op het Dominicus College gebeurt veel! Al het nieuws over school lees je hier. Bezoek deze pagina lekker vaak en blijf helemaal op de hoogte. Maar je kunt ons ook op Facebook en Instagram volgen.

\'Dominicus kijkt kunst!\' in Amsterdam

14 maart 2017

Op een zonnige vrijdag 10 maart brachten de bovenbouwklassen Tekenen/BKV een bezoek aan Amsterdam. ‘s Ochtends ontdekte een deel van de leerlingen dat er ten minste zes vazen 'Van Gogh zonnebloemen' bestaan. Een andere groep ging gewapend met potlood en schetsboekje De Nachtwacht te lijf. In het piepkleine kantoor van Mister Motley voerden negen leerlingen een gesprek met de redactie. In FOAM kregen weer andere leerlingen een rondleiding langs werk van twee totaal verschillende fotografen.
Na even van het lentezonnetje te hebben genoten, bezochten we in de middag het Stedelijk Museum voor rondleidingen, waarbij geknipt, gekrast en gefotografeerd werd. De hele dag door werkten alle leerlingen aan de opdracht 'Dominicus kijkt kunst!' (naar Nico Dijkshoorns ‘Dijkshoorn kijkt kunst’). Na 20 maart zien en lezen jullie hier meer over.
Sectie Tekenen/BKV


Terug naar overzicht