Nieuwslink

Op het Dominicus College gebeurt veel! Al het nieuws over school lees je hier. Bezoek deze pagina lekker vaak en blijf helemaal op de hoogte. Maar je kunt ons ook op Facebook en Instagram volgen.

Feestelijke uitreiking van de Radboud Pre University diploma’s

22 maart 2017

Dinsdag 21 maart was het dan zover, vijftien leerlingen van diverse Nijmeegse scholen, die twee jaar geleden begonnen aan het Radboud Pre-University programma  of Science, met de naam ‘Een Machtig Avontuur’, ontvingen die dag hun diploma uit handen van hoogleraar professor Sijbrand de Jong. De gediplomeerden van  het Dominicus College waren  Koen Valk, Joris van der Zwaluw en Mathijs Vastenhouw. Om aan dit programma te mogen deelnemen moet je eerst door een stevig selectieprogramma zien te komen . Het programma zelf stelt ook hoge eisen aan de deelnemers.  Iedere week gaan leerlingen een halve dag naar de universiteit om er colleges en practica te volgen over interessante maar ook ingewikkelde natuurwetenschappelijk onderwerpen, waarbij de laatste ontwikkelingen aan bod komen.  Aan onze Koen was de eer gegund om namens de deelnemers nog een toespraak te houden en dat deed hij voortreffelijk.  Namens het Dominicus College wil ik alle deelnemers maar in het bijzonder Koen, Joris en Mathijs   feliciteren met dit geweldige resultaat. Wij zijn natuurlijk heel trots op jullie.
De werving van nieuwe deelnemers begint al over drie weken. Wij hopen dat er dan ook weer leerlingen van het Dominicus College zullen gaan deelnemen.
 
Lex Plantaz, afdelingsleider bovenbouw VWO

Terug naar overzicht