Nieuwslink

Op het Dominicus College gebeurt veel! Al het nieuws over school lees je hier. Bezoek deze pagina lekker vaak en blijf helemaal op de hoogte. Maar je kunt ons ook op Facebook en Instagram volgen.

Gaan studeren!

5 december 2016

Zeker veertig oud-leerlingen van het Dominicus College hadden de weg naar hun oude school weer gevonden. Zij kwamen vertellen wat zij tijdens de eerste jaren van hun vervolgopleiding hadden meegemaakt.
 
De avond startte zowel voor havo als vwo gezamenlijk in de aula met een panel van oud-leerlingen, die kundig ondervraagd werden door Nancy van Riet en Susanne Elgershuizen (havo) of Paul Meijer (vwo). Uiteenlopende vormen van studeren kwamen aan de orde: in werkgroepen, in grote collegezalen of soms zelfs online in bed. Er werd gesproken over tentamens, stages en het volgen van je passie of de keuze voor het grote geld. Ook thuis blijven wonen of op kamers gaan kwam aan de orde: allebei van harte aanbevolen.
 
Vervolgens gingen de studenten uiteen en konden onze scholieren en hun ouders bij diverse studierichtingen hun detailvragen kwijt. Het was een uiterst leerzame en onderhoudende avond. 
 
Ad Hereijgers






 
Terug naar overzicht