Nieuwslink

Op het Dominicus College gebeurt veel! Al het nieuws over school lees je hier. Bezoek deze pagina lekker vaak en blijf helemaal op de hoogte. Maar je kunt ons ook op Facebook en Instagram volgen.

Zang en toneel in Masterclass 2G

30 mei 2017

Op maandag 29 mei kwam oud-leerlinge Wieke de Keyzer terug naar het Dominicus College om samen met Lars Mak als experts voor de leerlingen van 2 gymnasium de tweede Masterclass te verzorgen. De leerlingen hebben in de ochtend twee workshops gevolgd, een zangworkshop en een workshop poppenspel. De poppen zijn aan het begin van de dag door de leerlingen zelf heel eenvoudig gemaakt van papier en tape. In de middag is met heel veel enthousiasme gewerkt aan een korte voorstelling voor leerlingen, ouders en andere familieleden.
De presentatie werd door Femke Hoekema uit 2G1 en Collin Timmers uit 2G2 ingeleid. Ze vertelden kort over de wijze waarop de presentatie tot stand was gekomen. Hierbij demonstreerden enkele leerlingen met een pop hoe hij ademde, liep én danste.
Vervolgens zongen de leerlingen van klas 2G1 het lied ‘Hotelsuite’ van Nielson & Jiggy Djé, waarbij de leerlingen van 2G2 een clip met poppenspel erbij verzorgden. Na het omdraaien van de rollen zong 2G2 het lied ‘Parijs’ van Kenny B. waarbij ook deze tekst in een poppenclip door 2G1 werd uitgebeeld. De liedjes waren duidelijk te verstaan. Het ene bevatte een rap en het andere een solo. Fascinerend hoe proppen papier door samenwerkende leerlingen een verliefd stel in Parijs en gebeurtenissen in een hotelsuite kunnen verbeelden.
Een leuke afsluiting van een inspirerende dag!





Terug naar overzicht