Nieuwslink

Op het Dominicus College gebeurt veel! Al het nieuws over school lees je hier. Bezoek deze pagina lekker vaak en blijf helemaal op de hoogte. Maar je kunt ons ook op Facebook volgen.

Wil van Assen overleden

29 augustus 2017

Wil kwam in 2002 als mediatheekbeheerder bij het Dominicus werken. Hij kon heel goed met leerlingen, bezat een soort natuurlijk overwicht, werd nooit echt boos. Leerlingen wisten goed wat ze aan hem hadden, hij was duidelijk in wat wel en niet acceptabel was in zijn mediatheek. Hij was altijd bereid om ze te helpen. Dat maakte hem zeer geliefd en gerespecteerd.

Ook collega’s wisten hem te vinden. De sectie Nieuwe Media en Beeldende Vorming maakten dankbaar gebruik van zijn kwaliteiten. Hij zorgde voor de reservering van materialen zoals camera’s en mini iPads, zorgde dat alles was opgeladen, hielp bij photoshop, dacht mee over de aanschaf van nieuwe apparatuur enz. enz. Vanwege de vele computers in de mediatheek heeft hij als autodidact zich veel kennis en vaardigheden in diverse computerprogramma’s eigen gemaakt waar zowel leerlingen als collega’s dankbaar gebruik van maakten. Hij begon tijdig met de gehele organisatie van de schoolfotograaf voor het vastleggen van de portretten van ruim 1000 leerlingen en 140 collega’s.

We hadden Wil nog graag op school teruggezien, als gast of als vrijwilliger, maar dat mag niet zo zijn.

In de vwo-mediatheek hebben we een gedenkplek voor Wil ingericht daar kan iedereen terecht om Wil te gedenken of een herinnering achter te laten.
Wil van Assen overleden
Terug naar overzicht