Leerlingenraad

Praat je graag mee over wat er op het Dominicus gebeurt? Misschien is de Leerlingenraad wat voor jou. Die raad komt op voor de leerlingen. Dat doen ze door te praten met de leiding van de school.

De Leerlingenraad praat over allerlei onderwerpen. Het gebouw, natuurlijk het onderwijs en de regels op school. Te veel herrie op de gang? Weinig ruimte in de fietsenstalling? Te moeilijke toetsen bij Engels? In de Leerlingenraad kun je het erover hebben.

Elke afdeling op school heeft een eigen Leerlingenraad. Dat vinden we belangrijk. Zo is de Leerlingenraad altijd ‘dichtbij’. Sommige onderwerpen zijn belangrijk voor de hele school. Daarom bestaat er ook een Centrale Leerlingenraad. Daarover vind je meer in dit document.

Meer weten, of wil je zelf graag in de Leerlingenraad? Je kunt ons mailen via leerlingenraad@dominicuscollege.nl.

Rechten en plichten

Wat zijn jouw rechten en plichten op het Dominicus? Lees het in het leerlingenstatuut.