Projecten klas 1 en 2

In klas 1 en 2 op het Dominicus ga je elke week een middag aan de slag in een supergaaf project. Hieronder vind je een aantal projecten die worden aangeboden. Welk project zou jij kiezen?

Superslimme Dieren

26 augustus 2019

O, wat zijn wij mensen toch slim. We vinden van alles en nog wat uit: wolkenkrabbers, airconditioning, sonar. Maar eh, wist je eigenlijk wel dat deze uitvindingen al eerder door dieren zijn gedaan? En dat ze nog veel meer kunnen?

Zo zijn er vissen die hun eigen onderwaterboerderij hebben. En kevers die van zichzelf een bommenwerper kunnen maken. Of wat dacht je van motten die zichzelf kunnen vermommen als vogelpoep? In dit project ga je je eigen huisdier observeren. De resultaten hiervan presenteer je aan de groep. Hopelijk weet je aan het einde van het project hoe slim dieren nu eigenlijk zijn!
 
Terug naar overzicht

De Odyssee

Zit je op het gymnasium, dan zijn er voor jou ook nog speciale projecten: de Odyssee. Deze projecten krijg je tijdens een deel van je maatwerkuren. In onderstaande folder lees je hierover meer.

Klik op de afbeelding 

Programma klas 1

Wil je nog meer weten over hoe het programma van klas 1 eruit ziet? Bekijk onderstaande flyer door op de afbeelding te klikken.