Dominicus talenten

Op het Dominicus College leer jij je talenten goed gebruiken. Net als alle andere leerlingen. En dat merken we! Het gebeurt namelijk best vaak dat leerlingen van het Dominicus College meedoen aan bijzondere wedstrijden, prijzen winnen of andere bijzondere prestaties leveren. Dat lees je hieronder. Kijk ook hier.

Sanne Eeuwes wint Art Battle in categorie havo

24 juni 2021

Op 24 juni was de feestelijke prijsuitreiking van de Art Battle. Dè kunstwedstrijd voor examenleerlingen kunstvakken in en rond Nijmegen. Een deskundige jury koos uit alle werken per schoolniveau één winnaar (vmbo, havo, vwo). Namens onze school namen maar liefst drie leerlingen deel. Sanne Eeuwes (5 havo Monnikskap) viel in de prijzen. Zij won voor de havo-categorie de ArtBattle! Sanne koos voor haar laatste schoolexamen praktijk het thema: 

Fantastische … (*) en waar ze te vinden (* dieren, mensen, gedachten, et cetera) Naar: J.K.Rowling, Fantastic Beasts and where to find them, 2001

Ze interpreteerde dit thema op geheel eigen wijze. De jury, bestaande uit docenten van o.a. De Lindenberg en wethouder Bert Velthuis, vindt haar werkwijze zeer verfijnd. De omgang met de materialen kleurpotlood en aquarelverf beheerst ze zeer goed! Zeker in deze snelle tijd heeft ze de rust en de aandacht opgebracht om deze wezens zo mooi in detail uit te werken. Juist deze langzame werkwijze zorgt voor deze kwaliteit. Haar onderzoek is ook de moeite waard. Ze heeft geëxperimenteerd met kleuren en de vormen van de wezens. Het zijn niet alleen uiterlijke vormen maar elk figuur heeft een eigen paspoort, een eigen identiteit. Dit is in het proces terug te zien. 

De juryrapportage is terug te zien via: www.cultuurenschoolnijmegen.nl
 
Terug naar overzicht