Oud-leerlingen

Geslaagd! En dan?

Alexander Hendriks

Leerling in: 2001

Anno 2018: Winnaar van een belangrijke wetenschappelijke prijs

Oud-leerlingen van het Dominicus College vallen nogal eens in de prijzen! Zo ook Alexander Hendriks: hij won afgelopen maand de belangrijke Jaap van der Graaf-prijs voor het artikel dat hij schreef over zijn onderzoek naar het fermenteren en vergisten van organische afval (water)stromen in het blad Biotechnology Advances. De prijs is verbonden aan de TU Delft.

Toen Alexander nog op het Dominicus College zat, wist hij al dat hij iets met waterkwaliteit en biologie wilde gaan doen. Wat dat ‘iets’ precies was, werd hem duidelijk tijdens zijn studie aan de Wageningen Universiteit, waar hij zijn bachelor volgde en waar hij later de master Milieutechnologie, met als specialisatie afvalwaterzuivering, afrondde. Tijdens zijn master won Alexander ook al een prijs voor één van zijn artikelen!

Alexander is erg blij met de Jaap van der Graaf-prijs: ‘Het is mooi dat ik erkenning krijg van andere wetenschappers voor het werk dat ik gedaan heb. Daarnaast hoop ik natuurlijk dat mijn onderzoek en artikel als waardevol ervaren worden in de wetenschappelijke wereld en dat de kennis ook in de praktijk toegepast zal gaan worden.’
 
Terug naar overzicht