Nieuwslink

Op het Dominicus College gebeurt veel! Al het nieuws over school lees je hier. Bezoek deze pagina lekker vaak en blijf helemaal op de hoogte. Maar je kunt ons ook op Facebook en Instagram volgen.

Masterclass Ixea Romana 1G

9 januari 2017

De leerlingen volgden bij experts een tweetal presentaties over verschillende onderwerpen. Zo kregen ze informatie over meubels in een Romeins woonhuis of over winkeltjes in de Romeinse tijd. Ze kregen voorbeelden te zien van wandschilderingen en mozaïeken waarmee de Romeinen hun huizen decoreerden. Bijzonder was dat deze ‘experts’ leerlingen van de 4e klas waren die momenteel hun reis naar Rome voorbereiden.
Na de presentaties mochten de leerlingen zelf creatief aan de slag. De maquette die ze al gemaakt hadden in de lessen universum mocht op zo Romeins mogelijke wijze worden aangekleed! Godenschilderingen, bloemenperkjes met fontein, Romeinse aanligbedden om op te eten, minuscule potjes en kruikjes voor etenswaren, zuiltjes ter ondersteuning van het dak – met veel oog voor detail hebben de leerlingen woonhuizen gemaakt waar een Romein jaloers op zou zijn!


Terug naar overzicht