Opleidingen

Op het Dominicus College kun je havo, atheneum en gymnasium doen. Atheneum en gymnasium horen allebei bij het vwo. Vwo is niet altijd ‘beter’ dan havo. We vinden het belangrijk dat jij doet wat bij je past. Want dat is het allerbeste voor jou!

Huh, havo?

Een hele mond vol: havo betekent ‘hoger algemeen voortgezet onderwijs’. Deze opleiding duurt vijf jaar. Je krijgt ongeveer dezelfde vakken als op het vwo. Maar op de havo gaat de lesstof iets minder diep. Je kunt sneller aan de slag. Vind je leren leuk, maar houd je nog meer van doen? Dan voel jij je waarschijnlijk het fijnst op de havo. Ben je heel goed in bijvoorbeeld Engels of wiskunde? Dan kun je vwo-examen doen voor die vakken. Alleen als jij dat wilt natuurlijk!

Vwo: lekker ingewikkeld? 

Leer je makkelijk en graag? Houd je van onderzoek en lekker diep ergens in duiken? Dan is het vwo echt wat voor jou. Op het Dominicus hebben we atheneum en gymnasium. Allebei duren zes jaar en de meeste vakken zijn hetzelfde. Op het gymnasium krijg je wel verschillende extra vakken, zoals Latijn in de brugklas en (oud-)Grieks vanaf het tweede jaar. Vwo betekent voorbereidend wetenschappelijk onderwijs. (Maar als je een echte vwo’er bent, had je dat natuurlijk al lang opgezocht…) Vwo doen betekent niet dat je daarna naar de universiteit moet. Of wetenschapper moet worden. Je kunt alle kanten op.

Gymnasium

Op het gymnasium krijg je dezelfde vakken als op het atheneum. Alleen komen er nog Latijn en Grieks bij. Ook volg je in de eerste drie leerjaren zeven masterclasses en krijgen je tijdens de maatwerkuren gedurende twee periodes speciale projecten aangeboden. Houd je van discussiëren en het oplossen van moeilijke problemen? Vind je het niet erg dat je iets meer huiswerk hebt dan op het atheneum? Dan vind je het gymnasium waarschijnlijk te gek.