De Monnikskap

Op maat voor jou

De Monnikskap is een afdeling van het Dominicus College, een havo/vwo-school in Nijmegen-West. Op deze afdeling volg je onderwijs op maat. Ben je een tijdje wat vaker afwezig omdat je moet revalideren? Moet je even een stapje terug doen omdat je bepaalde klachten hebt? Op de Monnikskap houden we hier rekening mee! In totaal mag je er maximaal twee keer zo lang over doen om je diploma te halen.
 

We staan voor je klaar

Je krijgt een persoonlijk rooster en je volgt onderwijs in kleine groepen. We staan voor je klaar om jou in je kracht te zetten. De mentor is daarbij heel belangrijk. Elke docent past het onderwijs aan op jouw persoonlijke behoeften. De mentor en de docenten worden op hun beurt ondersteund door een orthopedagoog en Begeleiders Passend Onderwijs.
 

Werken aan jouw toekomst

Wat vind jij belangrijk in het leven, waar ben je goed in en wat wil je graag bereiken? Jij krijgt de regie! Aan de hand van jouw talenten en mogelijkheden werk je aan jouw toekomst. Zo zorgen we dat je goed voorbereid wordt voor de volgende stap. Als je er behoefte aan hebt om tussen de lessen door te rusten, dan kun je gebruik maken van rustruimtes.

 


Voor meer informatie:


Klik op onderstaande afbeelding voor een filmpje
over passend onderwijs op de Monnikskap

 
Geïnteresseerd?

Ben je geïnteresseerd in de Monnikskap, neem dan contact op via postbus@dominicuscollege.nl Geïnteresseerde leerlingen en ouders kunnen het hele jaar door terecht op de Monnikskap voor voorlichting en meeloopdagen. Plaatsing is ook in de loop van het schooljaar mogelijk.
 

Aanmelden

Denk je dat je de Monnikskap de school voor jou is? Hieronder vind je meer informatie over hoe je je kunt aanmelden voor de Monnikskap.

 

Samen naar school

De Monnikskap is onderdeel van het netwerk Samen naar school. Voor meer informatie zie: www.samennaarschool.nl