De Monnikskap

De Monnikskap is de enige reguliere VO-school in Nederland waar je met een lichamelijke beperking en/of chronische ziekte, door middel van maatwerk een havo- of vwo-diploma kunt halen. Als het even kan sluiten de leerlingen van de Monnikskap aan bij lessen, excursies en activiteiten van de leerlingen van de andere afdelingen. Zit je op de Monnikskap, dan geldt: "samen waar het kan; apart waar het moet”.

Je volgt je eigen leerlijn waarbij we rekening houden met beperkte belastbaarheid, revalidatietrajecten, therapieën etc. Je mag er tot maximaal twee keer zo lang over doen om je diploma te halen. Je krijgt een persoonlijk rooster met zo nodig aangepaste start- en eindtijden, ingebouwde rustpauzes of misschien wel een rustdag in de week. De meeste leerlingen van de Monnikskap doen gespreid examen. Naast de gewone lessen is er veel aandacht voor talentontwikkeling en het toewerken naar een goed vervolg voor als je de school verlaat.

Er staat een heel team voor je klaar, bestaande uit een mentor, docenten, een orthopedagoge, specialisten, ondersteuners en een afdelingsleider. We overleggen ook regelmatig met de mensen van buiten school die bij jou betrokken zijn. Heb je ADL-verzorging nodig, dan kun je hiervoor op school o.a. terecht bij medewerkers van Pluryn. Verder heeft de Monnikskap ook een fysiotherapieruimte, waar deskundigen van de Maartenskliniek, twee dagen per week fysiotherapie verzorgen. Achter de school zijn 24 zorgappartementen gebouwd. Leerlingen die dat willen en hiervoor een indicatie hebben, kunnen daar terecht voor een combinatie van wonen, zorg en passend onderwijs.


Voor meer informatie:


Klik op onderstaande afbeelding voor een filmpje
over passend onderwijs op de Monnikskap

 

Aanmelden

Denk je dat je de Monniskap de school voor jou is? Hieronder vind je meer informatie over hoe je je kunt aanmelden voor de Monniskap.