Dominicus talenten

Op het Dominicus College leer jij je talenten goed gebruiken. Net als alle andere leerlingen. En dat merken we! Het gebeurt namelijk best vaak dat leerlingen van het Dominicus College meedoen aan bijzondere wedstrijden, prijzen winnen of andere bijzondere prestaties leveren. Dat lees je hieronder. Kijk ook hier.

29-03-2021 | Leerlingen winnen Van Melsenprijs 2021

Op vrijdag 26 maart hebben Ivan Xu en Timo Kregting, leerlingen van klas 6 vwo van het Dominicus College, met hun profielwerkstuk de Van Melsenprijs 2021 gewonnen. De Van Melsenprijs is een landelijke prijs die elk jaar door de Radboud Universiteit Nijmegen wordt uitgereikt aan leerlingen die binnen hun profielwerkstuk een bijzondere prestatie hebben geleverd op het gebied van eigen experimenteel onderzoek.


  Lees meer

11-05-2020 | Leerlingen Dominicus College winnen eerste prijs ‘Euregionale Scholenwedstrijd’

Op donderdag 6 mei werd door Heidi de Ruiter van de Euregio Rhein-Waal op het Dominicus College in Nijmegen de eerste prijs uitgereikt voor de Euregionale Scholenwedstrijd. Sarah Kraaijeveld, leerling van de afdeling de Monnikskap, nam de prijs in ontvangst namens een projectgroep bestaande uit tien leerlingen uit klas 3 en 4 havo.
  Lees meer

12-06-2019 | Joris de Man wint voor de derde keer op rij de 1e prijs

Het succes dat Joris met zijn profielwerkstuk over de Banach-Tarski paradox behaalt lijkt maar geen einde te kennen. Joris en zijn begeleidster Helle Handriks kregen afgelopen dinsdag in Amsterdam bij de Koninklijke Nederlandse Akademie Van Wetenschappen (KNAW) de onderwijsprijs 2019 uitgereikt in de profielsector Natuur en Techniek. Het gaat hier om de meest prestigieuze profielwerkstukprijs van Nederland.

Lees meer

08-05-2019 | Joris de Man wint Pythagoras Prijs

In navolging van de Van Melsen Prijs heeft Joris de Man met zijn profielwerkstuk over de Banach-Tarski nu ook de Pythagoras Prijs Wiskunde van het tijdschrift Pythagoras gewonnen. Aan deze prijs is een geldbedrag van
€ 250,- verbonden  Een geweldige prestatie waarmee wij Joris van harte feliciteren! Lees meer

11-04-2019 | Alle wegen leiden naar het Dominicus

Sinds 2014 krijgen leerlingen uit de 2e en 3e klas van onze school bij het vak tekenen de opdracht om hun dagelijkse route naar school in beeld te brengen.
Lees meer