Excellentie

Het Dominicus College wil graag het beste uit de leerlingen halen. Ben jij een goede leerling? Dan stimuleren wij je om je talenten verder te ontwikkelen!

Zo mag je in leerjaar 2 drie lesuren per week werken aan een zelfgekozen project. In de bovenbouw kun je tijdens DC-uren kiezen uit verschillende interessante verdiepingsmodules. Hierin ga je bijvoorbeeld aan de slag gaan met moleculair koken of je verdiept je in de oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering. Op het vwo kun je je aanmelden voor het Business en Research College waarbij je een eigen bedrijfje opzet. Je kunt ook deelnemen aan het Pre-University College: een speciaal voor leerlingen geschreven programma op de Radboud Universiteit. Voor de moderne vreemde talen zijn er internationale examens en regelmatig worden uitstapjes georganiseerd naar bedrijven in binnen- en buitenland. Een bezoek aan het CERN in Genève is één van de hoogtepunten!

Ook motiveren wij je om mee te doen aan wedstrijden voor diverse vakken, waarbij onze leerlingen regelmatig in de prijzen vallen!