Nieuwslink

Op het Dominicus College gebeurt veel! Al het nieuws over school lees je hier. Bezoek deze pagina lekker vaak en blijf helemaal op de hoogte. Maar je kunt ons ook op Facebook en Instagram volgen.

Masterclass Romeinse Fresco’s 2G

5 december 2016

Mevrouw Van der Velden, docente Klassieke talen en tevens archeologe, verzorgde de introductie van de Masterclass. In een boeiende les liet ze de leerlingen nadenken over……. muren? Jawel, muren! Muren thuis, muren op school, muren in paleizen en muren in de oudheid.
 
Verder vertelde zij over de achtergronden van fresco’s, gaf ze informatie over de technieken ‘al fresco’ en ‘al secco’, leerde ze over verfsoorten en liet zij een aantal beroemde voorbeelden van fresco’s uit de oudheid zien.
 
Enthousiast gingen de leerlingen na de les zelf aan het werk. Er werd in groepjes geschetst en het beste ontwerp werd gekozen. Hiervan maakten de leerlingen gezamenlijk een echte fresco.
 
Aan het eind van de dag was een prachtige afbeelding van de Hydra van Lerna, een veelkoppige  slang, omkaderd door elementen van een tempel, het resultaat. Het ontwerp van de Hydra kwam van Maxim Jansen, Jasper Klaassen en Ruben te Morsche en de omkadering van Pelle Ettema en Elias van Gaalen. De totale afbeelding bestaat uit  104 paneeltjes van 20 bij 20 centimeter. Nu nog op zoek naar een mooie plek in de school waar de Hydra door iedereen bewonderd kan worden!
 
Het enthousiasme waarmee alle leerlingen de hele dag gewerkt hebben was enorm. Bedankt daarvoor!

Harriët Dierx
 




 
Terug naar overzicht