Nieuwslink

Op het Dominicus College gebeurt veel! Al het nieuws over school lees je hier. Bezoek deze pagina lekker vaak en blijf helemaal op de hoogte. Maar je kunt ons ook op Facebook en Instagram volgen.

PWS vwo

16 maart 2017

 Voordat de leerlingen in de lokalen aan de slag gingen beten Ine de Lege en Tue- Bang Bui uit 5 vwo voor een volle aula, de spits af, met een presentatie over belastingontwijking. Het was een redelijk technisch verhaal waarbij een aantal vormen van belastingontwijking, die bedrijven hanteren, uit de doeken werden gedaan. Het werd al snel duidelijk dat het voor overheden moeilijk is om de gebruikte constructies te bestrijden. Het was ook heel mooi te zien hoe Ine en Tue-Bang deze moeilijke materie voor iedereen begrijpelijk wisten te maken. Na hun presentatie was het de beurt aan alle andere leerlingen om met een kleiner publiek, de resultaten van hun onderzoek te delen.
Je kon niet anders dan concluderen dat iedereen in de presentaties veel energie had gestoken. En dat er veelvuldig moderne technische hulpmiddelen bij de presentaties werden ingezet.
Hoewel de profielwerkstukken en de presentaties kwalitatief van wisselende kwaliteit waren, was het niveau gemiddeld genomen toch redelijk hoog. Ook het publiek reageerde enthousiast en geïnteresseerd; er werden veel vragen gesteld, vragen waar op de presentatoren meestal een afdoende antwoord konden geven. De conclusie van de leerlingen was, dat zij veel hadden geleerd over het doen van onderzoek en het geven van een presentatie. Uiteindelijk i s natuurlijk iedereen ook benieuwd wie er dit jaar op het Dominicus College de prijs voor het beste vwo-profielwerkstuk in de wacht gaat slepen

Jacques Benen en Jos Kieboom, coördinatoren PWS vwo
Lex Plantaz, afdelingsleider vwo bovenbouw

Terug naar overzicht