Projecten klas 2

In klas 2 op het Dominicus ga je elke week een middag aan de slag in een supergaaf project. Hieronder vind je een aantal voorbeelden projecten die zijn aangeboden. Welk project lijkt jou leuk?

De Grensregio

27 augustus 2020

Ben je weleens in Duitsland geweest? In deze regio gaan we de grens over om boodschappen te doen of goedkoop te tanken. Daarnaast gaan we regelmatig in Duitsland op vakantie. Ook komen er Duitsers bij ons voor een welverdiende vakantie. We wonen in een grensgebied en daardoor komen we veel in contact met onze oosterburen.
 
Verkeer speelt hierbij een belangrijke rol. De regio Nijmegen-Kleve is verbonden door verkeer over water, verkeer over land, werkverkeer, spraakverkeer, cultureel verkeer en natuurlijk toeristisch verkeer. In dit project gaan we op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen Nijmegen en Kleef. Een tochtje over het spoor is een van de uitstapjes tijdens het project. Het eindproduct van het project is een fotocollage.
Terug naar overzicht

De Odyssee

Zit je op het gymnasium, dan zijn er voor jou ook nog speciale projecten: de Odyssee. Deze projecten krijg je tijdens een deel van je maatwerkuren. In onderstaande folder lees je hierover meer.

Klik op de afbeelding