Projecten klas 2

In klas 2 op het Dominicus ga je elke week een middag aan de slag in een supergaaf project. Hieronder vind je een aantal voorbeelden projecten die zijn aangeboden. Welk project lijkt jou leuk?

Over-bruggen in Nijmegen

27 augustus 2020

Wat voor typen bruggen zijn er allemaal? Wat maakt een brug nou sterk? Welke overspanning kun je met een brug halen? Vragen die we in dit project gaan onderzoeken. Door informatie te zoeken in bronnen, door zelf op pad te gaan en bruggen te bekijken in Nijmegen en door middel van een computersimulatie over het bouwen van bruggen.
 
Daarnaast zullen we een hele middag college krijgen van twee brugontwerpers van het Nijmeegse ingenieursbureau Haskoning die ons uit de doeken zullen doen hoe zij ervoor zorgen dat hun bruggen sterk, duurzaam en mooi zijn en tegen welke problemen ze daarbij aanlopen.
 
Tenslotte ga je in groepsverband proberen de sterkste brug van de hele klas op schaal te bouwen. Het bouwmateriaal zal je verrassen en houden we nog even geheim…
Terug naar overzicht

De Odyssee

Zit je op het gymnasium, dan zijn er voor jou ook nog speciale projecten: de Odyssee. Deze projecten krijg je tijdens een deel van je maatwerkuren. In onderstaande folder lees je hierover meer.

Klik op de afbeelding